Шанхай мина Хонконг, вече е най-скъпият град в света

Ковид-19 остави стотици хиляди без работа, но увеличи състоянието на богатите

Шанхай мина Хонконг, вече е най-скъпият град в света | StandartNews.com

Ако сте заможни, Азиатско-тихоокеанският регион е най-скъпото място за живеене, като Шанхай изпреварва Хонконг като най-скъпия град в света, пише Bloomberg.

Това са някои от ключовите констатации в доклад на Julius Baer Group относно луксозния начин на живот, в който се посочва, че част от причината за успеха на региона е бързото му възстановяване от пандемията на коронавируса. За разлика от тях Северна и Южна Америка се оказват най-достъпни заради сривовете в щатските и канадските долари и рязката девалвация на латиноамериканските валути, пише bloombergtv.bg.

Азиатските градове са по-скъпи, отчасти защото Ковид не се разви като епидемия по същия начин, по който за съжаление се разви в другите градове в индекса, коментира Раджеш Манвани, ръководител „Пазари и решенията за управление на богатството в Азиатско-тихоокеанския регион“ към Julius Baer Group. „Така те успяха да функционират по-нормално от останалите“, допълва той.

Ето кои са най-скъпите градове за луксозен начин на живот:

Шанхай

Токио

Хонконг

Монако

Тайпе

Цюрих

Париж

Лондон

Сингапур

Ню Йорк

Кризата с Ковид-19 обхвана света и остави стотици хиляди без работа, но същевременно увеличи състоянието на богатите. Представителите на технологичната индустрия се справят особено добре, тъй като блокировките спомогнаха да се ускори преходът към дигитализация във всички аспекти от живота – от учене до пазаруване и социални контакти. 500-те най-богати хора на земята са добавили общо 1,8 трилиона долара към състоянието си миналата година, като най-голям дивидент са извлекли Илон Мъск от Tesla и Джеф Безос от Amazon.com според Bloomberg Billionaires Index.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай