СГС отказа да пусне Хамстера на воля

СГС отказа да пусне Хамстера на воля | StandartNews.com

София. Съдията от Софийския градски съд Румяна Ченалова отказа да промени мярката за неотклонение на Антон Петров-Хамстера, подсъдим по делото "Октопод".

Хамстера искаше да му бъде върната паричната гаранция и да му бъде наложена най-леката мярка за неотклонение "подписка" заради задържането му под стража по друго разследване, предаде БНР. Според Ченалова обаче могат да настъпят промени и задържането на Петров да бъде отменено заради това - за да бъде осигурено редовното му явяване по делото "Октопод", той трябва да е с мярка "парична гаранция". Днешното съдебно заседание, по което основен подсъдим е Алексей Петров, приключи. Следващото заседание по делото срещу Алексей Петров и останалите обвинени е насрочено за 5 декември.

В началото на заседанието от списъците със свидетели за разпит, бяха премахнати 8 свидетели, сред които и Муравай Радев, бивш финансов министър. В хода на заседанието стана ясно още, че съдът ще поиска от Тетевенската районна прокуратура справка от проверката за това дали свидетелят Пламен Устинов е бил притиснат да лъжесвидетелства. Такава проверка бе поискана от Софийска градска прокуратура преди 4 месеца, но все още няма постъпили материали по нея. Съдът поиска, не по-късно от 4 декември, да стане ясно дали е извършена такава проверка, на какъв етап е, и ако е приключила с акт, какъв е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай