Семейство, оцеляло по чудо: Благодарим на Бога

Семейство, оцеляло по чудо: Благодарим на Бога | StandartNews.com

Семейство оцеля на косъм в Кресненското дефиле, след като вчера камък, тежащ половин тон, е ударил колата им. Автомобилът е в много тежко състояние, а хората, които извадиха невероятен късмет и се отърваха само със сериозна уплаха, разказват тази сутрин за кошмара.

"Не можем да повярваме как сме оцелели. Ако не караше мъжът ми внимателно, направо не ми се мисли, щяхме да сме загинали. След удара само се питахме "жив ли си". Не можах да спя, голям стрес. Сънувах камъка как се върти и ни удря. Благодаря се на Бога, че сме живи", каза по Нова тв жената, от чиято страна се е ударил камъкът.

"Компетентните органи трябва да си го видят това място. Тръгнали са и други камъни от тези дъждове. Ако не бяхме ние, щяха да са други пострадалите. Ще си търся правата, ще се допитаме до адвокат. Пътят е дупка до дупка. В нашата държава е така - когато стане най-лошото, тогава се взимат мерки. От 25 години това ми е първия инцидент", каза мъжът, който е управлявал колата.

Инж. Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура" заяви, че още миналата година са организирали проекти за обезопасяването на пътя в Кресненското дефиле. "Мечтаем да обезопасим всички тези 15 километра. Обаче струва по 3000 лева на метър. Невъзможно е", каза Златев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай