Сдържайте емоциите, мерете приказките

Сдържайте емоциите, мерете приказките | StandartNews.com

Периодът до 20 май е идеален за изглаждане на отношенията

Всеки непремерен жест може да наруши хармонията

Общият тон на периода от 14 до 20 май е хармоничен. Продължават процесите, наблюдавани през предходната седмица. Събирането на Меркурий/Венера, от една страна, и от друга, на Марс/Сатурн, придава на външно лежерния характер на дните сериозен подтекст. Разгарят се спорове, вихрят се дискусии, правят се договорки за преодоляване на затрудненията и препятствията. Редно е да отбележа, че те се появяват пред онези намерения, на които им куца подготовката или им липсва аргументация.

Експанзивният характер на съчетанието Марс/Сатурн/Юпитер ни подсказва да не показваме емоции, когато не сме сред свои, когато не познаваме обстановката. Предлага ни да претегляме всяка дума и жест, да се съобразяваме с принципи и с реалности, които няма как да променим.
Ако има нещо, за което дните от 14 до 20 май могат да се използват безпрекословно, то е за хармонизиране на личните отношения.

Връзките с любовен и интимен характер се превръщат във важно звено от нашата програма и от усещането ни за успех. Присъствието на разбирателство е равно на удовлетворение, отсъствието му - причина да сме неводолни от всичко и всички.

Налага се изводът, че любовта към ближния ни облагородява. Редно е да й се доверим и да я търсим, ако искаме да разберем кой какво очаква от нас и защо.

Забравете за авантюри
Овен

Променливото настроение не е ваша запазена марка през седмицата. Вие сте активни, на моменти бойно настроени, докато преследвате цели. Проверявате надлежно собствените си намерения като отваряте справочници, наръчници, речници, документи. Правите го от вътрешна несигурност и защото осъзнавате, че е недопустимо да сбъркате: вече сте позволили вашето име да се спряга или сте се захванали с нещо съвместно. Вибрациите от движещия се все така ретроградния Меркурий тиктакат в мислите ви, връщат ви към спомени за неуспехи, стягат гърлото ви с неясните предчувствия за бъдещето. Те имат своето основание. Витаещи неясноти и множество въпросителни внася в атмосферата Марс, вашият звезден управител. Каквото и да кажа, няма да е достатъчно, така че, действайте внимателно и не мислите авантюристично до 20 май.

Действайте смело в любовта
Телец

Вашият неспокоен дух си е набелязал цели - ясни и директни. Търсите, пробвате, дегустирате нови неща, нов подход в отношенията, търсите различното от онова до сега. Околните, с които имате тесни отношения, веднага ще разберат какви са намеренията ви. Ще ви съдействат и нищо чудно да развиете нови връзки, да направите полезни контакти. Те биха позволили плановете ви за бъдещето да поемат в нова или друга посока. Нали не сте очаквали друго след като знаете, че планетата Венера, покровителката на любовта от небесния свод, е във вашия знак. Нямате време за губене и не се успокоявайте, че нещата трябва да се случват по реда си без да се избързва. Напротив. Имате нужда от своето творческо нетърпение. Бъдете инициативните и в отношенията с противоположния пол. Не се притеснявайте. Зад гърба ви е медиаторът Меркурий. Ползвайте го по предназначение.

Направете компромиси
Близнаци

Целите сте в слух. Очаквате промени. Сигурни сте, но не издавате надеждите си. Наумили сте си да запазите пълно мълчание, докато събитията не ви подскажат накъде е вашата посока. Мога да си представя колко ви е трудно да се владеете - иска ви се да покажете нечие незнание, да изложите на показ нечии грешки, но сякаш нямате сили да го направите. Мислите ви буксуват и търсят верния подход. Тук страсти и пристрастия няма да ви помогнат. Нужно ви е да канализирате енергията си. Почти ще успеете да го свършите в рамките на периода, а през следващата седмица ще видите резултата. Денят 20 май е изключително подходящ за провеждане на разговори. Преценете кому да предложите партньорство. Сега компромисът не издава слабост. Той е вашият спасителен пояс в морето от противоречия. Сами оценявате, че не сте в силен период.

Не се изкушавайте за измами
Рак

Не чувствате пеперуди в стомаха, но не сте и спокойни. Оглеждате се, но не за нови приключения и за нови приятелства, а от къде ще дойдат изненадите. Криете от околните напрежението и се справяте добре. Все пак, не бъдете прекомерно твърди към онези, които обичате. Венера в съчетание с Меркурий, та бил той и ретрограден от знака на Телец, предполагат и ви предразполагат да сте отворени за общуване, за контакти и срещи. Вашите силни дни от периода са уикендът и 20 май. Важните дела и разговорите, от които смятате, че ще произлязат решения, ще ви подредят в обществото, на което държите или към което се стремите, програмирайте именно за тогава. И още една подсказка за характера на въздействието на планетните съчетания върху вашето настроение и мисли: Меркурий изисква да се борави с пари и документи честно и без манипулации. Всичко друго ще излезе наяве.

Залагайте само на сигурно
Лъв

Важно звездно съчетание на планетите от близък порядък до нашата Земя - става дума за плътно разположените един до друг върху зодиакалната територия на знака Телец планети Меркурий и Венера, се грижи да не ви е скучно. Вярно е, че неспокойните води издават движение, но и е вярно, че изисква усилие да бъдат овладени и насочени. Точно така се чувствате и вие. Предложения много, но кое да изберете? Изпитвате сериозни колебания, защото това, което ви се губи, са последствията. Определено сте притеснени от онова, което виждат очите ви в момента - задръжки, препятствия и мотаене. От друга страна, присъствието на планети върху "огнени" зодиакални територии, е достатъчна гаранция, че знаете какво искате. Въпреки това, не се чувствате по-уверени. Моето предложение звучи така: май не е моментът да вземате светкавични решения. Заложете на една идея, намерение, проследете я във времето и през август я приемете за вярна или годна.

Нови идеи и контакти
Дева

Венера, Нептун, Юпитер и Плутон се надпреварват да ви заливат с хармоничните си вибрации. Към днешна дата вие сте представителят на Зодиака, който най-дълбоко и проникновено може да разбере тяхното послание. А то гласи: искате мир и спокойствие за всички, благоденствие за онези, които са до вас. Не мислите за противниците. Те са изчезнали от полезрението ви. Причините за вътрешното единомислие са поне две. От една страна, вие знаете как да защитавате правата и да отстоявате вижданията си. От друга страна, проявявате засилен интерес към отсрещната страна, към идеите на другите, към техните постижения. Естествено е да последват нови контакти и задълбочаване на съществуващи връзки, изгодни приятелства. Това няма да остане незабелязано. Още през почивните дни, 14 и 15 май, срещите и разговорите ще наситят с нови идеи и намеренията ви. За да се реализират, имат нужда от вашия опит.

Напрежение по семейни въпроси
Везни

Трябват ви сили, за да овладеете емоциите и чувствата си. Добре би било бързичко да го сторите, тъй като те повече не са ви необходими. Тази седмица предлага време за отпускане и релаксиране след напрегнатите предишни дни. Нищо в делника ви няма да се случва бързо, ще имате време да осмислите събитията преди да им позволите да променят живота ви. Убедена съм, че сте направили своя избор, но и околните трябва да го чуят и приемат. Дните от 17 до 20 май използвайте за разговори и споделяне. Надявам се, така да се доближите до посланието на ретроградния Меркурий. Нищо чудно отново да обсъждате надълго и нашироко семейни въпроси. Ще постигнете много за уталожването на напрежението във фамилията. Вие знаете или разбирате нещата по-добре. Поднесе информацията по съответстващ начин, за да го осмислят останалите членове на фамилията или хората от обкръжението ви.

Запишете се на танци
Скорпион

Отворени сте към света. Нуждаете се от повече информация за онова, което се случва по неговите широки пътища. Имате какво да си кажете с любими хора и приятели. Дните ще преминат незабелязано бързо в уговорки за идващите месеци, в планове за бъдещето. Нищо чудно, че приемате реалността на своя делник като скучна - отвсякъде идват новини за утрешния ден. При мнозина събитията ще се съсредоточат изключително в личните отношения и интимните контакти. Ще трябва да подготвят годежи, сватби или сватосвания не само на чувства, но и на идеи, тъй като сега общото благо е важно за тях. На вибрациите на хармоничните Меркурий и Венера други ще реагират различно като търсят възможност да "раздвижат" контактите си с цел удовлетворяване на материален интерес. Ще има и нови курсисти - по език или танци, тъй като сте убедени, че и те ще са ви от полза някой ден.

Пазете си портфейла
Стрелец

Целеустремени сте и знаете какво искате. Така сте в сферата на професионалното, с плановете за израстване в кариерата, в бизнеса. Нищо няма да е в състояние да ви отклони от предначертаното. Много нови моменти ще намерят територия в тази ваша седмица. Те ще са най-вече в сферата на професионалното. Служебни и бизнес интереси ви ръководят при подреждането на програмата за 16 - 18 май. Невъзможно е в надпреварата с времето да се разминете без недоразумения или прибързани решения. Преди да направите важна крачка, съветвам ви да преценявате много внимателно дали да си позволите нови разходи и разточителни решения. Още от 14 май имате проблем с личните средства. Харчите повече, отколкото сте предвидили без да се замисляте. По-късно ще си дадете сметка за сериозността на ситуацията. От средата на май до началото на юни решавате как ще се справяте занапред с проблема. Според мен, той дава израз на раздвоението ви между реалност и мечти.

Не отказвайте съвет
Козирог

Стараете се да не влизате в конфронтации. Особено прецизни и внимателни сте / а и трябва / при боравене с документи, информация и пари. Заобикалящите ви приемат насериозно, вярват ви. Има защо. Вашият стремеж е да подобрите общуването със семейството, колегите, съседите. Правите го от сърце, за себе си. Присъствието на планети във вашия тригон, "земя", поддържа стабилно настроението и целите ви. Марс и Сатурн в Стрелец засилват желанието ви да се съобразявате. Вие се пазите да не си навлечете неприятности. Ако не знаете как да постъпите в дадена ситуация, доверете се на опита си и претегляйте кой прав и кой крив на основата на ценностите във вашето семейство. На 14, 15 и 16 май ви търсят за съвети, а вие отвръщате с подкрепа без да се замисляте. Всъщност, очакват да постъпите точно така. През втората половина на май и първите десет дни от юни е моментът за разчистване на стари дългове, тежести и недоразумения.

Помислете за отдих
Водолей

Напоследък се преуморявате. Вярно е, че има сериозен резултат от усилията ви, но не всичко се измерва с пари. Дните предполагат разпускане и вие можете да си позволите повече отдих и по-малко задачи. Специално за 14 - 18 май включете в програмата си и неделови срещи, за обмяна на полезна информация, прегледайте културния афиш или почетете. Мислите ви се нуждаят от проясняване. Съществените процеси през периода отвътре навън - от размисли към действия, от слушане и анализиране - към оценка и изказване на виждания. През делничната част от периода редувайте обичайни задължения с приятни разговори. Потърсете слушатели, на които да разкажете за идеите си, пред които да разсъждавате на глас. Някои имат нужда от съвет за осъществяването на подготвена промяна в интериора на дома им, защото се нуждаят от кът за занимания през свободното време.

Потърсете помощ от приятели
Риби

Силни аспекти заливат вашата зодиакална територия. Попадате под прякото въздействие на Юпитер, Марс и Сатурн. Промените в звездния парад задълбочават чувството ви за отговорност, настояват позициите и поведението ви да са ясни, уверени и разбираеми за околните. Повлияват на настроението ви: осъзнавате колко много зависите от обкръжението си и че нещата, които днес правите, ще имат отражение върху бъдещето. Сигурно заради това сте така съсредоточени и замислени. Когато към сериозността ви се прибавят вибрациите от страна на Меркурий и Венера, направо се сблъсквате с необходимостта от подкрепа. Осъзнавате, че сами няма да постигнете много. С други думи, техните вибрации ви подтикнат да общувате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай