Сблъсък на титаните за Чудо №1

Сблъсък на титаните за Чудо №1 | StandartNews.com

БНТ1 става тв музей на живо с непоказвани артефакти

Истински сблъсък на титаните се заформя за Големия финал на "Чудесата на България" тази вечер. Кметове, академик, професори и легендарни археолози ще влязат в спор кои да са обектите, които заслужават да станат номер 1 в двете категории - "Атракции" и "Открития".

Шоуто, в чийто ефир на живо ще изберем Чудесата на 2014 г., ще започне точно в 18,30 ч от Студио 1 на БНТ. Кметът на Бургас Димитър Николов заедно с шефа на НИМ проф. Божидар Димитров ще защитават атракцията на изминалото лято по Южното Черноморие - осторв Св. Анастасия. Те ще спорят за златото с екипите на две крепости, които достигнаха до финала. Срещу тях ще се изправят кметът на Тутракан Димитър Стефанов и акад. Георги Марков, които ще убеждават зрителите да гласуват за крепостта "Трансмариска" край Тутракан, както и тимът на крепостта "Перистера" - арх. Филип Петрунов и кметът на Пещера Георги Козарев.

В другата категория "Открития" също сили ще мерят известни имена. Пръстена убиец ще защитават откривателят му - доц. Бони Петрунова, която сега е зам.-министър на културата, и кметът на Каварна Цонко Цонев. Те ще се състезават с две известни имена, които ще защитават Маската на Терес - учените доц. Людмил Вагалински и Диана Димитрова. Проф. Николай Овчаров и зам.-кметът на София Тодор Чобанов пък влизат в живото предаване, за да разкажат тайните на Урвич-Манастира на Паисий.
Всички те ще направят нещо невиждано в родния тв ефир - музей на живо. Всеки един от отборите ще влезе във финалната битка с талисман. Някои от артефактите ще се покажат за първи път. Кой ще е победителят в тазгодишната национална кампания на в. "Стандарт" ще стане ясно минути преди 20 часа тази вечер. Водещи на шоуто ще са Аделина Радева и Георги Любенов. Големият финал ще е изпълнен с много изненади за зрителите на БНТ1.

Своя глас можете да дадете или чрез имейл на сайта www.bgchudesa.com или чрез SMS* на кратък номер 17 150, като добавите следния текст за всяко избрано от Вас чудо:

Атракции:

  • Крепост "Трансмариска" - TRANSMARISKA
  • Крепост "Перистера" - PERISTERA
  • Остров Св. Анастасия - ANASTASIA

Открития:

  • Пръстена убиец - PRASTEN
  • Маската на Терес - TERES
  • Урвич - Манастира на Паисий - MANASTIR

 

 *Цена на SMS 0,25 ст. без ДДС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай