Съветник предлага община Сливен да дава стимули на гласувалите

Съветник предлага община Сливен да дава стимули на гласувалите | StandartNews.com

Община Сливен да стане първата в страната, която сама да стимулира хората, участвали във вота. Това предлага общинският съветник от коалиция "Съюз за Сливен" Петър Димитров. Бившият офицер от армията се обяви за данъчни облекчения на всеки, участвал във вота.

"Щом политиците ни от големите партии пренебрегнаха желанието на хората за задължително гласуване, то общините да направят първата крачка. Ако нашият кандидат за кмет Иван Петров спечели изборите и имаме стабилни позиции в местния парламент като коалиция, ще променим наредбата така, щото всеки участвал във вота да плаща с 5 % по-малко местни данъци и такси. Това е възможно да стане на общинско ниво, без законодателни промени и съм сигурен, че ще бъде прието от хората", заяви Петър Димитров.

Според него по този начин ще се подобри и събираемостта в общинската хазна, защото повече хора ще предпочетат да си платят данъците. Сигурен съм, че моето предложение ще срещне голямо одобрение сред обикновените хора, но ще бъде анатемосано от партийните бюрократи, каза Димитров. Той обаче е категоричен, че идеята му може да се развие. Възможно е общините да дават облекчения и за фирми, които участват в обществени поръчки, смята общинският съветник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай