Със 17 млн. по-малко загуби за БДЖ през 2015 г.

Със 17 млн. по-малко загуби за БДЖ  през 2015 г. | StandartNews.com

Със 17 млн. са намалели загубите на БДЖ за 2015 г. в сравнение с предходната година. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. И уточни, че задълженията на дружеството са голям проблем.

Общата задлъжнялост е намаляла с 40%, а задлъжнялостта към банките с 55%. Ако концесията на летището се сбъдне през тази година, въпросът със задълженията ще бъде окончателно решен. Възможността БДЖ да фалира окончателно ще бъде решена и ще може да започне оздравяването на дружеството. Смятам, че до края на 2016 г. можем да прескочим тази фаза и да навлезем в развитието, посочи Владимиров.

Старите влакове също са сред проблемите на БДЖ. В момента се работи за подобряване на условията за пътуване, обясни още той.

Вървим по начертания план, следваме го стриктно и очакваме резултатите. Предстои въвеждането на билет, закупуване на нови мотриси. В ход е и проект за почистването на всички влакове вътре и отвън, стана ясно от думите му.

До края на септември влаковете трябва да бъдат много по-чисти, отколкото са в момента. Чистотата във влаковете обаче зависи и от културата на пътниците, отношението им към БДЖ, подчерта той.

Дружеството ще инвестира в подобряване на условията на труд в депата. Взети са мерки, за да бъде осигурена сигурността на пътниците с оглед повишената степен на терористична заплаха след атентатите в Брюксел, уточни Владимиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай