Самоубиецът от Пловдив подтикнат да се гръмне

Самоубиецът от Пловдив подтикнат да се гръмне | StandartNews.com

Пловдив. Ден след като в жилище на ул. "Константин Нунков" в Пловдив бе открит труп на 29-годишен мъж, разследващите случая продължават да вадят нови версии за драмата, която се е разиграла късно вечерта в сряда. Според съдебните лекари точно тогава около 22 часа Костадин Игнатов е загубил живота си. Първите предположения бяха убийство и самоубийство. Междувременно се появи версията, че мъжът се е прострелял по невнимание.

В петък от прокуратурата обявиха официално, че ще се проверява и дали някой не е склонил към самоубийство Костадин. По думите на говорителя на районна прокуратура Атанас Илиев образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство. Обвинителите обаче уточниха, че ще продължат да работят и по другите версии за драмата от кв. "Кючук Париж". Със сигурност се знае, че Костадин е починал вечерта в сряда, а е бил открит едва на следващия ден между 14,30 и 15 часа. Намерила го собствената му майка Мария, която отишла до жилището, в което Коцето, съпругата му и малката им дъщеричка живеели под наем. Възрастната жена звънила многократно по телефона на сина си и тъй като той не й отговарял, тя се притеснила и решила да отиде до квартирата му. Позвънила няколко пъти на вратата, но като не й отговорил никой, пробвала да влезе и тогава установила, че входната врата е отключена. Влязла вътре и видяла момчето си да лежи на пода в хола, цялото в кръв. Мария избягала, пищейки навън. Съседите я чули и излезли да видят какво става. Тогава и те видели трупа и се обадили в полицията. Първоначалната информация бе, че Костадин е убит. Към тази версия клонят и роднините на мъртвия. Майка му Мария и съпругата Мира, която в момента на смъртта на мъжа си не била вкъщи с детето, са убедени, че някой е посегнал на живота на Костадин. В подкрепа на тази версия е и появилата се информация, че полицаите намерили в близост няколко гилзи от патрони за пистолет.

Другото много вероятно предположение е, че смъртта на 29-годишния мъж е настъпила поради невнимание. Има полицейска версия, че Костадин се е прострелял с незаконното си оръжие, след като няколко пъти е гръмнал под влияние на алкохол през прозореца. Криминалистите смятат , че Игнатов не е имал намерение да слага край на живота си, а се прострелял случайно, тъй като е бил пиян. Игнатов има криминално досие за незаконно притежание на оръжие. Тепърва предстои проверка как един общ работник, какъвто е бил приживе, се е сдобил с пистолета. Все още няма и яснота дали мъжът е бил сам в жилището, когато се е застрелял. Междувременно новата версия за смъртта на Игнатов, според която някой го е подтикнал да се гръмне в главата, съвсем обърква представите за поредната пловдивска драма. Повече яснота ще има най-вероятно, след като излезе балистичната експертиза, която трябва да покаже дали намерените гилзи от куршуми на улицата са от същото оръжие, с което е прострелян Костадин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай