Самолети тренират за Гергьовден

Самолети тренират за Гергьовден | StandartNews.com

Продължават репетициите за 6 май - денят на храбростта и Българската армия.

Късно снощи се проведе генералната репетиция на участниците във водосвета на знамената и военния парад. В нея се включиха националната гвардейска част, гвардейски представителен духов оркестър и представителните блокове на въоръжените сили.

През центъра на София преминаха 35 верижни и колесни машини на Сухопътните и Зенитно-ракетните войски.

Колоната от военни машини премина по Ботевградско шосе, булевардите „Дондуков" и „Васил Левски". Верижната техника е оборудвана със специални тампони, така че да не наранява пътните настилки и жълтите павета.

Днес ще се състои генералната репетиция на летателната техника. В небето над София ще летят 8 самолета и четири хеликоптера. На парада утре традиционно въздушната ни бойна мощ ще се води от вертолет „Ми-17", който ще прелети на 100 м височина с националния флаг.

На 6 май зрителите ще видят още изтребители „Су-25" и „МиГ-29". За първа година участие ще има и хеликоптер "Пантер" от Военноморските сили. Ще дефилират и транспортните самолети „Ан-30" и „Спартан", както и учебните самолети „Пилатус".

От Военновъздушните сили напомнят, че заради тренировките е забранено използването на безпилотни дронове в районите на София, Брезник, Вакарел и Мировяне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай