Съдия изпълнител иска да изнесат техниката на ТВ7

Съдия изпълнител иска да изнесат техниката на ТВ7 | StandartNews.com

Частени съдебен изпълнител е влязъл в сградата на ТВ7 заедно с представители на КТБ, полицаи от дирекция "Специализирани полицейски сили" с каски и бронежилетки, както и хамали. В момента те описват и се опитват да изнесат техниката на телевизията, което ще доведе до спиране на излъчването. След няколко разнопосочни съобщения стана ясно, че съдебният изпълнител е Неделчо Митрев, а Кристина Димитрова, която е в сградата на телевизията, е юрист от КТБ.

"Безпрецедентен опит за спиране на ТВ7", бе коментарът на медията. Според репортер на телевизията "по инструкции" е трябвало да се влезе първо в сървърното отделение, за да може излъчването да бъде спряно.

В момента TV7 излъчва на живо.

Описът, в който има 130 позиции, е направен от синдиците на КТБ преди два месеца, каза директорът на NEWS7 Кирил Благоев. Изведнъж обаче е взето решение „незнайно от кого" да бъде започнато от сървърното отделение. От кадрите се видяха как хамалите изнасят охранителни камери. „Циркът ще продължи поне още два дни. Телевизията ще продължи да работи въпреки всички", каза той.

Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано имущество. Преди дни вече синдиците на КТБ обжалват решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

"Полицията оказва съдействие на частен съдебен изпълнител по изпълнително дело. Всички действия на служителите са нормативно обосновани", пишат от пресцентъра на МВР. И допълват: "Първоначално са били предвидени минимален брой полицейски служители, които да осигурят непосредствено съдействие. Впоследствие са изпратени допълнителни сили, за да се обезпечи общественият ред с оглед струпването на множество хора и предотвратяването на евентуални самоуправни действия". По последни данни на TV7 полицейските коли са вече около 40.

От съобщение на Камарата на Частните съдебни изпълнители стана ясно, че на TV7 е изпратена покана за доброволно изпълнение, на която от телевизията не са се отзовали. Действието на съдебният изпълнител е във връзка с чл. 35 от Закона за особените залози, който гласи: "Когато залогодателят не окаже необходимото съдействие за изпълнение върху заложеното имущество или за запазването му, заложният кредитор въз основа на извлечение от регистъра за вписано обезпечение и за започване на изпълнението може да поиска от съдебния изпълнител предаването на заложеното имущество по реда на чл. 521 от Гражданския процесуален кодекс".

В началото на месеца НАП запорира дяловете на "Краун медия" - дружество, свръзано с обвиняемия банкер Цветан Василев, в TV7. През септември ръководството на телевизията излезе с декларация "по повод безпрецендетния натиск, който цели ликвидирането на медиите" от страна на временния синдик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай