Съдът върна Чеци зад решетките

Русинов остава единственият заподозрян за убийството на Яна Кръстева

Съдът върна Чеци зад решетките | StandartNews.com

София. Николай Русинов - Чеци отива обратно зад решетките.  Софийският апелативен съд постанови Николай Русинов, обвиняем за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, да остане в ареста. На днешното си заседание съдиите отмениха решението на Софийски градски съд и постановиха Русинов да се върне зад решетките.

Апелативният съд гледа мярката му за неотклонение. Той е обвинен в убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Защитата поиска налагане на най-лекото наказание - подписка, след като в началото на август състав на Софийския градски съд наложи на Чеци гаранция от 15 хиляди лева. Прокуратурата обаче настояваше за постоянен арест.


Според мотивите на съдия Мариян Марков през май подсъдимият е бил оставен в ареста на базата на косвени доказателства, но три месеца по-късно това не е достатъчно. Ако втората инстанция потвърди решението на Софийския градски съд и Русинов плати гаранцията, той ще бъде освободен.

Засега Чеци е единственият заподозрян по делото, след като Пламен Трифонов, който прекара четири месеца в ареста, беше пуснат, заради липса на доказателства за съпричастност към смъртта на момичето. Чеци беше арестуван през април, след ДНК-експертиза доказа, че 5 от намерените косми по тялото на Яна са негови. Все още обаче не е установено на кого са другите 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай