Съдът остави в ареста седем души от „групата за убийства"

Съдът остави в ареста седем души от „групата за убийства" | StandartNews.com

София. Специализираният съд остави в ареста седем от 11–те заподозрени за участие в престъпна група, за които прокуратурата поиска най–тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". От останалите четирима двама са пуснати под "домашен арест", а други двама с "парична гаранция".

Мерките за неотклонение може да бъдат обжалвани от Апелативния специализиран съд, пред който мерките могат да се обжалват или протестират.

На 1 август от държавното обвинение и МВР обявиха, че е разбита престъпна група. Задържаните по време на акцията получиха обвинения за убийства, грабежи и други престъпления.

Прокуратурата поиска арест за Мартин Антов – обвинен като ръководител на групата, а сред четиримата, за които прокуратурата не поиска арест, е и другият сочен за ръководител Валентин Янев – Вальо Бореца, който вече има присъда по друго обвинение.

Арест от прокуратурата поискаха още за Ангел Мечкаров, Валери Александров, Радослав Раденков, Иван Илиев, Симеон Николов, Николай Рангелов, Христо Христов, Николай Стойков, Димитър Георгиев и Жечо Белясин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай