Съдът остави таксиметровия шофьор, нападнал полицай, в ареста

Съдът остави таксиметровия шофьор, нападнал полицай, в ареста | StandartNews.com

Таксиметровият шофьор Борис Тасев, който нападна полицай в София, бе оставен в ареста от Софийския районен съд, съобщи Нова телевизия. Тасев вече има наложен акт за 1900 лева. Причината са редица открити нарушения, сред които са липсата на валидна психологическа експертиза, липсата на транспортен документ и използването на касов апарат с чужди лични данни.

До сблъсъка с полицая се стигна в сряда вечерта, когато униформеният няколко пъти казал на таксиметровия шофьор да премести колата си, защото е спрял на непозволено място. Това изнервило таксиджията и той се нахвърлил на служителя на реда. На място веднага са пристигнали три патрулни коли, екип на ДАИ и една линейка.

Веднага след случилото се служителят на реда е откаран във ВМА. Установено е, че той има травма в областта на гърдите и е освободен за домашно лечение. По-късно стана ясно, че таксиметровият шофьор е излежал присъда за убийство. Криминалното му минало обаче не е попречило да получи лиценз за таксиметрова дейност.

Софийската градска прокуратура е започнала бързо производство. В рамките на една седмица разследващите ще установят точно причините и обстоятелствата, при които Борис Тасев е причинил лека телесна повреда на катаджията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай