Събраха достатъчно дрехи и играчки за Мустафа

Събраха достатъчно дрехи и играчки за Мустафа | StandartNews.com

Малкият Мустафа вече има достатъчно дрешки и играчки, с които се чувства по-добре. Това обявиха от отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив пред медиите и изразиха своята благодарност към всички дарители. Лекарите, грижещи се за болното дете изтъкват, че вече имат всичко необходимо, затова приканват хората да не пращат повече подаръци.

Голяма част от благодетелите, които идват на място в болницата, са дали съгласието си с техните дарения да бъдат подпомогнати и други деца от Отделението по детска онкохематология - дрехи, храна, играчки, съобщава "Дарик".

Пакетите, в които пристигат даренията, се отварят от дежурния персонал в присъствието на три майки - придружителки на децата си. По този начин се гарантира пълна прозрачност на всяка получена пратка.

Историята на момченцето, изоставено от своите роднини в болницата, трогна хиляди българи. Работеща в онкохематологията отправи призив във Фейсбук и много добри хора откликнаха на него. Неговата майка, която има и други деца, обяви, че няма възможност да се грижи за него и затова го поверила на баба му.

От УМБАЛ „Свети Георги" увриха, че не се налага събиране на финансови средства за лечението на детето, защото всички необходими медикаменти са налични, а самото лечение се заплаща от клинична пътека на НЗОК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай