Сабото се завръща на мода през 2021-а

Варианти с кожа бяха показани на парижката седмица на модата

Сабото се завръща на мода през 2021-а | StandartNews.com

Сабото се завръща на мода през 2021-а, твърди в."Метро".

Ние си мислехме, че отдавна сме забравили този вид обувки, но дизайнерските модни подиуми през 2020, дори и в дигитален формат, ни подсказаха за завръщането на този тренд.

На Парижката седмица на модата марката "Ермес" изпрати моделите си в кожено сабо с класическа изработка и цвят. Инфлуенсърката Луси Уилямс не спира да се появява с хлопащите обувки и ги съчетава с къси чорапки.

Съмнителното със своята елегантност сабо дебютира в света на модата още преди 50 години. Но никой не може да отрече, че този артикул е изключително удобен и може да бъде събут без проблем по всяко време, досущ като пантоф.

Дървеното сабо ни връща към Средновековието, когато това са били обувките на селячеството. Те са били евтини и идеално пригодени за селскостопанската работа, предпазвайки нозете от най-различни наранявания.

Практичността на сабото със сигурност ще бъде оценена и по време на пандемията. Не можеш да работиш вкъщи по пантофи и да излезеш с тях на улицата за покупки. Със сабото няма никакъв проблем в това отношение.

Има в наши дни богат избор на модели - от дървените, предлагани от Фабрицио Вити, до тези на "Гучи" с отвор за пръстите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай