Събарят 15 незаконни къщи във Варна

Събарят 15 незаконни къщи във Варна | StandartNews.com

София. 15 от общо 39 незаконни къщи във варненския квартал "Владислав Варненчик" ще бъдат съборени днес. Процедурата е в ход още от ноември 2013-а година, но множеството жалби я бавят до днес.

От общината са осигурили багери за събарянето на къщите, съобщава БНР.

Собствениците на незаконните постройки на ромската махала край квартал Владиславово във Варна протестират срещу намерението на кметството да събаря днес.

Полицията отцепи района, където започна събарянето на първите две къщи, тай като е опасно, и отстрани ромите, които се бяха събрали на голяма група.

Говореше се за доброволност при събарянето, но хората казаха, че те не са се съгласявали. Дали са им листове, които да подпишат, но тъй като са неграмотни, не са разбрали точно за какво става дума. Те заявиха още, че са съгласни да купят парцели от земята там, защото, според тях, тя не е много скъпа, но от 30 години живеят така и не разбират точно сега какво е наложило да бъдат събаряни.

От общината казаха, че ще бъдат безкомпромисни, включително и в другата ромска махала, която е в централната част на града, ще се постъпи по същия начин. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай