С хавлии и по бански протестиращите пак искат оставка

С хавлии и по бански протестиращите пак искат оставка | StandartNews.com

София. Няколкостотин души се събраха пред Народното събрание в традиционния сутрешен протест. След като повече от месец хората бяха "На кафе пред парламента" в сряда той е под мотото "Плажна революция". Много хора са си донесли хавлии, чадъри, някои са по бански и се пекат. Има и надуваем басейн, в който се къпят деца. На площада се провежда и игра на волейбол.

Две малки групи хора са пред задния и страничния вход на парламента (откъм "Александър Невски" и откъм БАН). Там има кордони от полиция.

Един човек беше задържан от полицията, а втори влезе в конфликт с униформените, тъй като първоначално отказваше да си покаже документите.

В демонстрацията са се включили и хора от провинцията. Около 50-ина души са пристигнали от Благоевград. Група от Пловдив пък е издигнала плакат с текста „Пловдив иска едно: Оставка".

Продължава и инициативата #изкажисебе, при която протестиращите могат да пускат мненията си в кутия. По-нататък тя ще бъде предадена на председателя на парламента Михаил Миков.

Движението по бул. „Цар Освободител" е блокирано. Очаква се протестът да продължи по-дълго от обичайното – докато траят дебатите по актуализацията на бюджета, която депутатите ще гласуват на второ четене.

Рано сутринта алтернативна дискусия по бюджета се проведе и на площада пред Народното събрание. Тя беше организирана от Реформаторския блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай