Румънски депутат със скандални размисли за Исус Христос

Родил се в "странно семейство" със "сурогатна майка".

Румънски депутат със скандални размисли за Исус Христос | StandartNews.com

Румънски депутат си навлече критики, след като написа във Facebook, че Исус Христос се е родил в "странно семейство" със "сурогатна майка" и "татко, който е приел бащинството, без да е имал принос за него", съобщава вестник "Адевърул".

На Коледа депутатът от партия "Съюз за спасение на Румъния" Юлиан Булай публикува във Facebook текст, в който направи сравнение между обществото във Витлеем преди 2000 години и "провалените" общества в днешна Румъния.

"Едно дете. Бедно и произхождащо от много странно семейство. Появило се на света без родителите му да сa правили любов. Със сурогатна майка и татко, който приема бащинството, без да е имал принос за него.

Отхвърлено от общността. Раждането му показва необикновеното, но и ограниченията на обществото, в което се е появило. Неговата съдба днес е споделяна от много деца в Румъния, които обаче не са имали до себе си толкова любящи родители", пише румънският депутат в публикацията си във Facebook, която предизвика многобройни негативни реакции.

По-нататък той се спира на проблемите на децата в Румъния. "Имаме над 50 000 деца на грижите на държавата. Над 3000 деца годишно са давани за осиновяване. Над 1/3 от тези 3000 не намират осиновители. Над 1000 румънски деца са станали жертва на трафик във Великобритания само до 2007 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай