Румен Ралчев преизбран за Велик приор на тамплиерите

Румен Ралчев преизбран за Велик приор на тамплиерите | StandartNews.com

Най-добрите рицари са в Кърджали

София. Румен Ралчев бе преизбран за Велик приор на тамплиерите в България. Той ще встъпи в длъжност през ноември, когато изтича досегашният му мандат. Велик канцлер на ордена остава най-дългогодишният тамплиер в България Асен Янев. Двете важни длъжности бяха избрани с пълно мнозинство.

План за работа през следващите 3 години прие 18-ият национален конвент на тамплиерите у нас. Той включва създаването на велики приори в Украйна и Русия. Българските рицари са ментори на тамплиерите в двете държави. Те ще излъчат и свои представители в комисиите на международната организация на тамплиерите на Йерусалим - OSMTH, както и в представителствата на ООН в Женева и Виена. Българският орден е асоцииран член към световната организация.
Най-добрите тамплиери са в Кърджали, стана ясно още по време на конвента. Местната командерия бе отличена за най-активна в организационната и благотворителната дейност.

Конвентът в Златни пясъци завърши с пищен купон в хотел "Интернационал", където специален гост бе българският Франк Синатра - Васил Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай