Родопската теснолинейка с нещо ново. Ще е достъпно до края на ноември

Нови екстри на туристите този сезон

Родопската теснолинейка с нещо ново. Ще е достъпно до края на ноември | StandartNews.com

Родопската теснолинейка, която е известна по цял свят, предлага нови екстри на туристите този сезон. Два нови вагона за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности ще бъдат прикрепени към машината от този месец.

Всяка събота и неделя специалните вагони ще са част от композициите на бързите влакове „Родопи“, които се движат по направлението Септември - Добринище – Септември.

Капацитетът за колела е 12. Местата са снабдени и с катинари, така че собствениците да бъдат спокойни. Цената за превоза на един велосипед е 2 лева. Талончето ще се закупува заедно с билета за дестинацията, до която се пътува.

Засега двата вагона ще се движат до края на ноември, а след това – по заявка. Най-малко четирима души трябва да пожелаят превоз на колело или ски оборудване, за да бъде включен в композицията един от вагоните.

Идеята е на Кристиян Ваклинов, служител на БДЖ, известен като пазителят на родопската теснолинейка. За него това е дългоочаквана сбъдната мечта. Тя вдъхва нов живот на последните три пощенски вагона.

Повече от 10 години, след като БДЖ спира колетните пратки по високопланинската линия, специализираните вагони бяха изоставени в депото. Сега те, освен велосипеди, ще могат да превозват и неограничен брой ски и сноубордове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай