Родопчани летуват в Гърция напук на кризата

Родопчани летуват в Гърция напук на кризата | StandartNews.com

Стотици родопчани минават ГКПП „Маказа" през уикенда, за да отидат на плажовете на Бяло море. Засилено е движението не само на българи, но и на туристи от Румъния и Молдова. Трафикът е доста натоварен през този сезон, особено в събота и неделя, когато се извиват дълги опашки пред пункта. Все още важи ограничението за МПС до 3,5 т. Минават предимно леки автомобили, рядко бусчета до 8 души, големи автобуси все още не пътуват.

Хората изкарват цял ден на плаж само срещу скромната сума от 4 до 6 евро,така на цената на едно фрапе можеш да ползваш шезлонг и чадър, паркингът е безплатен.
Финансовата криза в Гърция не се отразява на туризма.Потокът от туристи през Маказа не намалява. Казват, че в района на Фанари може да се намери нощувка срещу 10 евро. „Уж криза в Гърция, а едвам успях да резервирам място за две - три нощувки около Комотини", обяснява Асен от Кирковско.
Все повече млади българи предпочитат да отсядат в къмпинги, като плащат по няколко евро такса за палатка, паркомясто и нощувка на денонощие. „В къмпингите е чисто и зелено, разполагат с огромни плажни ивици и е много спокойно", споделят Златка и Стефан, които втора година летуват по този начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай