Роднини на Александра се събраха на протест

Роднини на Александра се събраха на протест | StandartNews.com

Роднини на убито в Провадия 13-годишно момиче се събраха на протест в центъра на града, за да поискат доживотен затвор без право на замяна за убиеца.

Съпричастност към роднините на убитата Александра Сивриева заявиха и случайно преминаващи граждани, както и такива, които специално дойдоха за протеста от Провадия.

До този момент са събрани над 1000 подписа в подкрепа на искането за доживотен затвор без право на замяна за убиеца, признал убийството Красимир Тодоров, едва на 19 години. Подписката ще бъде внесена до Окръжната прокуратура.

"Нещо ужасно, такова нещо не сме чули. Досега такова престъпление е нямало в Провадия, по такъв жесток начин младо, красиво дете, което е само едва на 13 години. Аз искам да кажа, че убиецът е търсил убиеца. Той е бил сред нас, даже някъде на камерите е засечен. Когато са търсили престъпника, той е бил сред нас през цялото време, преди да бъде задържан. Искаме доживотен затвор за убийците, въобще, които са намесени и не са ни се обадили. 25 дена те денонощно са били с нас и никой не е казал. Ще внесеме подписите до прокурора по време на делото", каза Мария Младенова, братовчедка на Александра, цитирана от БНР .

Любен Сивриев - бащата на момичето, пристигна заедно с майката от Германия, твърди, че би дал пари на убиеца, ако е знаел, че по този начин той може да пожали детето му. "Ако ми беше казал - 100, 200, 1000, 2000 лева аз можех да му помогна", каза той.

Близките на Александра искат изселване за Красимир и неговата спътница в живота Ивелина, която също получи постоянна мярка "задържане под стража".

На предстоящия празник на града - на 24 април, кметът на общината Филчо Филев, който каза, че цяла Провадия е потресена от случилото се, отменя част от събитията.

Днес Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" и от тук нататък Красимир Тодоров няма право да обжалва. Пред съда той твърди, че е оставил момичето живо в сградата, след това друг го е убил. Предстои съдебното дело.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай