Римски свещи сменят пиратките за ЧНГ

Римски свещи сменят пиратките за ЧНГ | StandartNews.com

София. Римските свещи и пиробатериите са хит за ЧНГ. Тази година пиратките се купуват по-малко. „По принцип повече се купуват така наречените пиробатерии. Това са кашончета с много изстрели наредени с тях. След като се запалят, те си гърмят сами”, обясни пиротехникът Светозар Христов пред бТВ.

Пиробатерийките са категория 3, което означава, че се продават само на пълнолетни и то в ограничени количества. Цената им е от 10 до 30 лева, в зависимост от размера. Другия хит на пазара са така наречените римски свещи. Малките са от лев-два за бройка, до 40 лева струват големите римски свещи.

В зависимост от размера и екстрите може да се сдобиете с римска свещ, която изстрелва различно количество цветни топки, които се пръскат в червен, зелен или златист цвят. Изстрелите могат да са от 10 до 30 на брой. Има римски свещи, които изстрелват цветни комети или пукащи топчета.

Според експерти пиратките и пиротехниката почти са изчезнали от сергиите по улиците. Всичко се продава в специализирани магазини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай