Рейсът София-Хасково се запали на "Тракия"

Рейсът София-Хасково се запали на "Тракия" | StandartNews.com

София.  Автобус е горял на магистрала "Тракия". Техническа неизправност е причинила запалване в двигателния отсек на автобус на аутобана, съобщиха от областната дирекция на полицията в столицата.

 Около 15.50 часа е подаден сигнал за горящ автобус на автомагистрала „Тракия”, в района на 23–ти км в платното посока София. Автопатрул на сектор „Престъпления по пътищата” към ОДМВР - София незабавно е бил насочен към мястото на инцидента.

Установено било, че шофьорът на автобус, обслужващ редовна автобусна линия Хасково - София усетил нередност в двигателя. Водачът спрял в аварийната лента и забелязал, че гори в двигателния отсек. На помощ му се притекъл шофьорът на друг автобус, пътуващ от Стара Загора към София. С общите усилия на водачите пожарът е бил овладян своевременно и е предотвратено разрастването му.

Благодарение на бързата намеса на магистралните полицаи пътниците са били евакуирани и не са пострадали. По първоначална информация пожарът е бил предизвикан от спукана тръбичка, отвеждаща излишната нафта обратно в резервоара. Проникналият по този начин въздух е възпламенил двигателя. Всички пътници, измежду които и около 20 руски туристи, са продължили безпроблемно придвижването си към София с другия автобус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай