Ревнува ли любимата на Калин Врачански

Александра посреща с усмивка горещите сцени на актьора с Йоанна Темелкова в „Братя“

Ревнува ли любимата на Калин Врачански | StandartNews.com

Сложни отношения, неочаквани обрати, полицейски акции, наркотици, опасни тайни от миналото изграждат канавата на „Братя“ – премиерния сериал на Нова телевизия. В основата на интригите са Борис и Драгомир Донкови, а между тях е красивата Лора – Калин Врачански, Владимир Михайлов и Йоанна Темелкова хладнокръвно се потапят в любовния триъгълник на героите си. Нито един от тримата актьори не се притеснява от горещите сцени, които предстоят. Авторът на идеята е продуцентът Краси Ванков, който  две години работи над проекта. „Основните линии още при създаването бяха криминалната, както и невъзможната любов“.

„Образът на Борис ме привлече най-вече с това, че е плътно изграден - той е стабилен мъж,  който има своите противоречия и се опитва да се бори с тях“, разкрива Врачански. Екранната му любима Лора е залогът за ожесточената война в сагата.  Тя противопоставя братята заради натрупвани с времето емоции, които не са само любов или само омраза.

Още след първия епизод на крими сагата така наречените светски клюкари започнаха да претакат евентуалната ревност на Мартин Гяуров към екранните прегръдки между персонажите на Темелкова и Врачански. Калин обаче отдавна е наясно, че те дори не се коментират, защото са елемент от работата, а в  снимките им няма „лесно“ или „трудно“ – просто се случват. В кариерата си Калин нон стоп е подозиран в опасни връзки с колежките си на терен. Страшна патърдия се вдигна около страстния им дует с Теодора Духовникова в „Гарванът“ на театър „199“. Там наистина зареждат атмосферата с еротични флуди, но пиесата е крайно сериозна, така че всичко си е на мястото. Пак в прочутото мазе на „Раковси“ Калин е горещ дует и с Йоана Буковска-Давидова – в „Госпожица Юлия“ на Стриндберг. Двамата вкарват много плът в духовните драми на героите си, но така си е по автор и по режисьор - Йосиф Сърчаджиев.          

През 2020-а - до началото на „Братя“ - Врачански беше във фокуса най-вече с въпроса ще се жени ли, няма ли да се жени за блондинката до него, с която са заедно вече от доста време. Но се оказва, че младата дама – художничката  Александра Стоянова, също като актьора не напира за сватба. За двамата било достатъчно, че са се открили. За рождения ден на Алекс през юли Калин дори й посвети песен – с текст на авер сценарист и ноти на приятел композитор. Освен че рисува, Стоянова има и други дарби – чувство за хумор, осъществяване на рецепти за съвършените мъфини, висока поносимост към страстта на Калин към екстремните спортове /парашут, таекуондо, сноуборд, кайт/, дружеска ирония към провокативни eceмecи и пиcмa от разпалени фeнĸи. Но въпреки че хич не се стяга да слуша Менделсон, Калин е готов за наследници – след годините, в които минава за класически сърцеразбивач и „разработва“ схемата на пробите и грешките. „Най-важното е жената до мен да ме „усмихва“, е една от житейските аксиоми на актьора.  И още нещо много важно - Алекс няма навик да брои колко пъти Калин се целува по сценарий и по пиеса с колежките си и посреща с усмивка всеки негов „служебен“ ангажимент в този стил.             

Врачански се разписва в още един сериал, само че аудио – „До дъно“, който минава за най-слушания напоследък. За жанра го запалва Baня Щepeвa, която го изкушава най-вече с paдиoпиecи. В „До дъно“ Врачански също е ченге – но малко разжалвано и периодично пияно, като неочаквана среща го връща в играта. Калин преди време подхвърли и нещо друго – че му се иска да се види като Мефистофел. Метаморфозите на сцената и екрана са голямата му тръпка. След като преди години двучасов грим го превръща от красавец в добряка Квазимодо в „Парижката Света Богородица“ в театър „София“,  Калин се нахъсва да бъде „грозен“. Не пропуска да сваля и да качва телесно тегло в подчинение на образа. Заради „Господин Х и морето“ се отървава от 7 килограма, за „Като две капки вода“ се освобождава от десятка, а за „Франкенщайн“ се сдобива с плюс толкова.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай