Ревнив Христос уби жена си (ОБЗОР)

Ревнив Христос уби жена си (ОБЗОР) | StandartNews.com

93-годишният грък наръгал изгората си в дома й в Русе

Кървава драма разтърси Русе. Възрастно семейство бе открито мъртво в апартамент в крайдунавския град. По първоначални данни се касае за убийство с последвало самоубийство, съобщиха от полицията. Безжизнените тела на русенката Мария и гърка Христос са открити около 18 часа в първия ден на новата година. По тялото на 78-годишната собственичка на апартамента имало множество прободни рани, докато по 93-годишния й мъж нямало видими наранявания. Мария и Христос живели повече от 10 години заедно, разказаха техни съседи от блок "Силистра" в крайдунавския град. След като първият съпруг на жената починал, тя отишла да работи в южната ни съседка, където се запознала с втория си мъж. Двамата живеели в русенското жилище и в дома на гърка в родината му. Заради честите пътувания повечето от комшиите не се познавали добре със семейството. Възрастен мъж от същия блок разказа, че Христос по професия бил учител и когато останал вдовец, се запознал с Мария, която по същото време била на гурбет в южната ни съседка.

В квартала коментираха, че за последно двамата пенсионери били забелязани в последния ден на старата година. Сестрата на 78-годишната Мария, която живее в Силистра, се опитала да й се обади по телефона на 1 януари, но никой не отговарял. Затова роднината й помолила съседка от блока да позвъни на входната врата. Когато и тогава възрастното семейство не отворило, жената се обадила на тел. 112. Пристигналите полицаи отговорили вратата и се натъкнали на смразяващата гледка - окървавените тела лежали в коридора.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 116 НК. Основната версия на разследващите е убийство, последвано от самоубийство. Очаква се аутопсията да установи дали възрастният мъж е починал от инфаркт след трагедията. В блока коментират, че вероятно силната ревност на Христос е причина за разигралата се трагедия. Най-вероятно той е промушил жена си, след което се е строполил мъртъв до нея. Разследването по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай