Решителен ход от Уилям, Бъкингам мълчи за Чарлз

Какво следва в Бъкингам

Решителен ход от Уилям, Бъкингам мълчи за Чарлз | StandartNews.com

Британският принц Уилям се завърна към обществените си задължения, след като се беше оттеглил заради заболяването на съпругата си Кейт, съобщи Ройтерс.

Заради временното намаляване на изявите на баща му крал Чарлз III, който се лекува от рак, престолонаследникът дори ще поеме по-голямо натоварване. Съпругата му Кейт ще се завърне в обществения живот след Великден.

Днес принц Уилям участва в церемония за връчване на държавни почести в замъка Уиндзор, като очаква и гала вечеря за лондонската благотворителна организация "Въздушни линейки".

Кралят отложи публичните си задължения, тъй като е на домашно лечение. Вчера той отпътува със съпругата си Камила за двореца Сандрингам след кратка среща за около половин час с принц Хари, който долетя от Калифорния, за да се види с него, когато научи за болестта му. 

Въпреки диагнозата Чарлз планира да продължи голяма част работата си като монарх, включително седмичната си аудиенция с министър-председателя Риши Сунак, която днес ще бъде по телефона. Той ще се занимава и с държавни документи.

Бъкингамският дворец не е предоставил никакви подробности за състоянието на Чарлз Трети, освен че не става въпрос за рак на простатата, отбелязва БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Rrr
преди 2 месеца

Имат си проблеми милите, другите хора пък нямат абсолютно никакви, ама за "простосмъртен " не се пише нищо, ....жалка човешка пародия са тия монарси...... .

Откажи