Ето как да се преборим с безсънието! 4 лесни стъпки

Какво да не правим

Ето как да се преборим с безсънието! 4 лесни стъпки | StandartNews.com

Спите спокойно за кратко време, но след това се будите и не можете да заспите за дълго? Ако тези неща ви се случват, ние имаме решение за тях. Ето 4 неща, които да спазвате и ще спите като къпани.

1. Ходете по-често по малка нужда

Едно бързо изпразване на пикочния ви мехур, ще ви облекчи и ще се наспите прекрасно.

2. Не гледайте часа

Много хора, които не могат да заспят, постоянно си гледат часовника на телефона, ръката или стената. Доктор Майкъл Броус, клиничен психолог, казва пред списание Business Insider, че трябва да избягвате да проверявате телефона си на всяка цена, тъй като безпокойството от гледането на часовника може да ви държи будни по-дълго.

3. Спрете алкохола

Спиртните напитки могат да влошат съня ви, както и неговото качество, особено преди лягане. Алкохолът в кръвта блокира триптофана. Това е аминокиселина, която ви помага да заспите и тя стига до мозъка.

Професор Малкълм фон Шанц от университета в Съри казва: „Алкохолът има странен ефект, тъй като улеснява заспиването първоначално, но го прави по-трудно  след товa и влияе върху качеството на съня ни.“

4. Недейте да спите с домашния си любимец

Когато сте със своето куче или котка, докато сте в леглото, това може да ви попречи на сладката дрямка. То постоянно ще се върти около вас. Спането с косматия ви приятел също може да увеличи алергиите ви. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай