Ректорът на СУ: Окупацията е от малка група студенти

Ректорът на СУ: Окупацията е от малка група студенти | StandartNews.com

София. „Това е фракция на една сравнително малка група студенти. Това е група, която традиционно е много чувствителна към недъзите на обществото". Това заяви пред БНР ректорът на СУ Иван Илчев по повод окупацията в най-голямата аудитория на висшето учебно заведение, която започнаха студенти по-рано днес. „Страхувам се, че в момента не са избрали правилния начин и правилното място да протестират", добави той.

Участниците в акцията са "много малко" и "работят против интересите на това, което искат в декларацията за качествено образование", категоричен бе Илчев и изтъкна, че с демонстрацията си затрудняват обучението на своите колеги. Според Илчев "не случайно много повече студенти, отколкото тези, които са окупирали, са против акцията в момента и това говори, че тя не е подготвена добре".

"Аз ги попитах всъщност защо не реагираха веднага след решението на Конституционния съд. Те замълчаха, трябвало им време за подготовка. И аз им казах, да, ама защо тогава бяхте на море?", обясни още ректорът.

Рано тази сутрин група от студенти окупираха 272 аудитория на СУ. По-късно ги подкрепиха техни колеги от НБУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай