Рекорден брой участници в Панаира на книгата

Рекорден брой участници в Панаира на книгата | StandartNews.com

София. Тази година на Панаира на книгата има рекорден брой участници, каза зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов на откриването на Софийския международен панаир на книгата в Националния дворец на културата.

„Чрез книгата нашите деца израстват като граждани и като хора, чрез книгата създаваме своите приятели. Тази година имаме повече от 200 издателства, които са представени, писатели от целия регион са се събрали и това не е защото София е кандидат за Столица на културата, а защото София по принцип е място – културна сцена, на която читатели и писатели се срещат", обясни Чобанов.

Зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов откри 41-вия Софийски международен панаир на книгата. Официални гости на церемонията бяха посланикът на Русия Юрий Исаков, посланикът на Норвегия Гюру Катарина Викьор, представителят на Европейската литературна мрежа "Традуки" Хана Стоич и много други гости и любители на книгата.

Издателство "Стандарт" отново има свой щанд - номер 308 на третия етаж. А на 13 декември от 13 часа е премиерата на луксозното енциклопедично издание "Чудесата на България" - истински хит на издателството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай