Рекламите за Коледа, които трогнаха целия свят (ВИДЕО)

Рекламите за Коледа, които трогнаха целия свят (ВИДЕО) | StandartNews.com

Рекламите носят изключително силно социално послание, свързано с предстоящите празници и отношенията в семейството

Една от най-големите немски вериги магазини "Едека" се изправи в битка срещу британската търговска компания "Джон Луис" за най-трогателната коледна история под формата на реклама тази зима. И двете видеа добиха огромна популярност за кратко време в социалните медии.

Засега клипът на "Джон Луис", озаглавен "Човек на луната" е безспорният водач с почти 10 милиона гледания в Youtube, но пък е имал почти месец преднина, за да добие популярност. Германското видео, от своя страна, е гледано повече от 10 милиона пъти само за седмица.

И двете коледни истории отправят посланието по празниците да зарадваме самотен роднина, близък или дори непознат.

Състезанието за най-добра коледна реклама съвсем не е новост в света на големите търговци. Британската компания "Джон Луис" е сред безспорните фаворити в "коледната игра" и си е изградила репутация за най-запомнящите се празнични клипове. За тази година фирмата е похарчила над 1 млн. паунда и за заснемането на рекламата е използвала истински филмов декор в студиото на "Уорнър Брадърс".

За всички останали търговци пък е въпрос на чест да се доближат до успеха на "Джон Луис". Именно затова тази година рекламата на "Едека" се опитва да задмине първенеца. Клипът на германската верига магазини показва самотен дядо, който година след година прекарва празниците сам, а децата и внуците му му звънят само, за да се извинят, че и този път няма да имат време да го посетят. Дали ще успее да ги събере ?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай