Неделя,

Рекламата се изстрелва в Космоса

От: Красимира Ризова -
A
A
A

 Докато властите по целия свят се борят с натрапчивите билбордове в градовете, достатъчно изобретателните специалисти по маркетинг планират да накарат хората да не гледат по фасадите на зданията, а да поглеждат по-често към небето. Това ще е малко опасно в градски условия, но всяка новост предизвиква човешкото любопитство. Но този интерес няма да е свързан с космически явления /опазил ни Господ! /. нито с засилен интерес към помантиката на звездното небе.

 Причината ще бъде пускането на проект от компанията Possible Group в рамките на който  ще  бъдат изведени на специална орбита светлоотражателни обекти. Те ще създават в пространството предварително зададени образи .

Всъщност, за да бъде представена реклама в космоса, ще бъде необходимо да бъдат пуснати  няколкостотин микроскопични спътника, всеки от които ще изпълнява ролята на пиксел.

Инженерите на компанията считат този проект за напълно изпълним. Китайски компании са доказали на практика, че такова пускане на миниатюрни устройства е напълно възможно.

 Американците от Possible Group вече са започнали първите стъпки по регистрация за патентоване на тази супернова технология. Като любители на сензациите и добрите печалби се очаква след няколко месеца да започне извеждавнето в космоса на светлоотразяващите сфери.

 Естествено руските учени, с достатъчно самочувствие в космическите дела, все още се въздържат от подобни сензации. Осведомени източници твърдят, че това мълчание на експетите на Рускосмос се дължи на мнението им, че тези намерения са несериозни. Влагането на милиони долари за космическа реклама е, меко казано, безотговорно. Още повече, че нуждата от средства за развитие на космическата индустрия на човечеството са огромни.

 

 

 

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички