Реклама на ЦРУ възмути руснаците

Бдителни руснаци намериха грешка в  съгласуването на  множествено, вместо единствено число

Реклама на ЦРУ възмути руснаците | StandartNews.com

Реклама на ЦРУ възмути руснаците и предизвика оживена дискусия в социалните им мрежи. Поводът бе  билборд на Ленгли, появил се в метростанция във Вашингтон,  на който съдържанието е в едно изречение, написано едновременно на английски, и на руски: Ваше владение иностранными языками are vitally important to our national security (владеенето ви на чужди езици е жизнено важно за националната ни сигурност), съобщи Риа новости.

Бдителни руснаци намериха грешка в  съгласуването на  множествено, вместо единствено число (неправилна употреба на формата на глагола to be) и отпушиха дискусия  защо  освен грешна  информацията е сложена и снимка на китаец, вместо на руснак. 

В разгара на постовете някой се опита да сложи край на темата с типичното имперско мислене на руснаците: Да не обръщаме внимание на дребнотемие, защото развитите държави задават големите теми, а развиващите страни гледат проблемите на развитите. Но това отприщи поредна лавина от коментари, измежду които припомняне, че за миналата година брутният вътрешен продукт на човек от населението в Америка е 56 000 долара, а в Русия - 25 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай