Референдумът на Марешки: Депутатите да станат 120

Референдумът на Марешки: Депутатите да станат 120 | StandartNews.com

Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120? Това е въпросът, който задават от Инициативния комитет на Аптеки "Марешки" и другите обекти, управлявани от бизнесмена и общественик Веселин Марешки, по чиято инициатива се провежда допитването до народа.

В българския Парламент трябва да влизат депутати, които носят лична и политическа отговорност пред своите избиратели. Депутати, които имат позиция в полза на обществото и я отстояват, а не вдигат ръка по заповед. Депутати, които не са безгласни букви и маши в ръцете на своите ментори и задкулисието, смятат от комитета.

Ние сме заявили своята позиция още при внасянето на въпросите за Референдум 2016. И тя е ясна - народните представители трябва да носят ЯСНА политическа отговорност пред своите избиратели. Да застават зад своите действия и решения с ИМЕТО СИ и да знаят, че са отговорни пред народа за всички действия, които веднага и завбъдеще ще ощетят България.

При 120 депутати обществото ще може да следи всяко действие на конкретния народен избранник. Той ще трябва да прави това, за което е в парламента – да представлява интересите на своите избиратели.

Чисто практичната страна на нещата - че по-малко депутати, чиито имена и действия ще бъдат на показ, ще бъдат "купувани" по-трудно, също е от огромно значение за нас.

Всичко гореизброено може да бъде постигнато лесно, ако броят на депутатите бъде намален наполовина – от 240 на 120.

Подпишете се РЕФЕРЕНДУМ 2016! Къде и как - може да видите на referendum2016.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай