Развигор Попов се просълзи! Разкритието за Георги Минчев

Той е бил с рокаджията в последните години от живота му

Развигор Попов се просълзи! Разкритието за Георги Минчев | StandartNews.com

Знаково събитие в столично заведение. То ще бъде посветено на легендарния рокаджия Георги Минчев.

Гаджетата на рокендрол легендата Георги Минчев ще се съберат, за да го почетат за неговата 80-годишнина, разкри композиторът Развигор Попов, пише "Телеграф".

Той заедно с другия му близък приятел Васко Кръпката правят парти за честването. "В неделя, 9 април, непрежалимият Георги Минчев би направил голям купон по случай 80-годишен рожден ден... но Господ си го прибра рано и остана на 58 завинаги в нашите сърца, споделя композиторът за своя приятел и колега.

 Годините минават... Песните - неговите единствени деца остават“, обяви Васко Кръпката. „Ние от една година се събираме всяка последна събота-неделя на месеца и си пеем неговите песни, сега по изключение ще е в неделя, точно на рождения му ден. Идват негови приятели, стари гаджета, а той имаше много освен трите му брака", сподели Развигор пред "Телеграф".

"Денонощно бяхме заедно, когато беше по-зле, съм оставал да нощувам при него. Той пишеше история в стихове и нашата задача с Кръпката беше да ги облечем в подходящата музика. За нас това беше лесно, тъй като той изключително спазваше правилата на поезията и обичаше съвършените рими“, добави композиторът. Той е работил в денс клубове във Виена, където живеела сестрата на Минчев.

"Не искаше да й идва на гости, обаче един ден решил да ме изненада. Само като го видях на вратата, засвирих на пианото „Бяла тишина“. Той седна до мен и вика: „Като се върнеш, правим група двамата“, тъй като по това време колегите му от „Стари муцуни“ имали различни ангажименти в чужбина.

В Бургас, в морската градина, ни канят на тийнрок събор с групи от Балканите. Преди да ни представи, водещият се навежда към нас и пита как да ни представи. Спогледахме се и викам - с тия бели коси при младежите сме като изкопаеми. А Гошо вика - ама полезни, и така за пръв път ни кръстиха „Полезни изкопаеми“, разказа още половинката на естрадната легенда Мими Иванова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай