Разведени бащи се жалят на арменския поп

Разведени бащи се жалят на арменския поп | StandartNews.com

София. Разведени бащи, които не могат да са с децата си на Коледа, се оплакаха на "арменския поп". По традиция всяка година около Рождество недоволни татковци се опитват да привлекат вниманието на обществото към проблемите им.

Обикновено те се обличат като Дядо Коледа. Тази година обаче решиха да се обърнат алегорично към арменския поп, за да получат нормални условия, при които да виждат децата си. Вчера бащите се събраха пред Арменската апостолическа православна църква "Св. Богородица" в София по повод 26 декември, в който се отбелязва Денят на бащата. Татковците твърдят, че държавата няма работещ механизъм за регулиране на конфликтите при родителите. Единият може да реши да накаже другия, като го откъсне от детето му, и обичайно никой не може да го спре.

Съдебните решения в тази сфера са явно пожелателни, защото неизпълнението им не води до никакви санкции. Обединените бащи споделят и за т.нар. синдром на родителското отчуждение, при което под влияние на майката децата сами не искат да виждат баща си. Затова мъжете предлагат да не се дават за известно време родителските права на тези родители, които насаждат въпросния синдром.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай