Разследват и второ изнасилване на детето в Дебелт

Разследват и второ изнасилване на детето в Дебелт | StandartNews.com

Бургас. 11-годишното момченце, което бе жестоко изнасилено от свой съученик в бургаското село Дебелт, може да е станало жертва и на друго подобно посегателство, разкриха разследващи. Според тях има данни, че то е било насилвано и друг път от същото момче. Насилникът все още не е задържан, не е взето решение и да бъде изключен от училището. От регионалния инспекторат по образование уточниха, че в момента тече извънреден педагогически съвет, на който ще се реши дали осмокласникът ще бъде преместен в друго училище.

Междувременно стана ясно, че е имало свидетел по време на изнасилването в петък, което стана в тоалетната на селското училище. Ромче, приятел на изнасилвача, е наблюдавал отстрани целия акт, но не е направил нищо, за да помогне на жертвата. От полицията и прокуратурата категорично отказват информация за случая.

"Случаят е изключително деликатен, защото става въпрос за деца, едното от които е малолетно, а другото - непълнолетно. Образувано е разследване по чл. 158, ал. 2 от НК и в момента се работи", лаконично заяви председателят на районната прокуратура в Средец Валентина Маджарова.

Със случая се е заела и Агенцията за закрила на детето. Хората в село Дебелт буквално са настръхнали и подготвят блокада на главния път Бургас-Средец в сряда. Според родителите основна вина за случая има ръководството на училището, тъй като насилникът е създавал и друг път проблеми. Родители многократно са търсили помощ от директорката Таня Вангелова и са настоявали той да бъде изключен, защото ежедневно пребивал различни хлапета. Тя обаче така и не взела никакви мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай