Вторник,

Разкрита е мистерията на египетските пирамиди

От: Редактор -
Разкрита е мистерията на египетските пирамиди
A
A
A

Има много теории свързани с египетските пирамиди, както и спорове за това кой е построил пирамидите: богове, на които са се покланяли, извънземни, жители на Атлантида.

Експерти доказаха необосноваността на всички тези хипотези и заявиха, че строителите са били обикновени хора, съобщава Live Science.

Освен това учените са разказали за живота на работещите хора. Оказва се, че в онези дни, те са били добре хранени и са получавали подслон. Лекари също са работили на строителни обекти. Те оказвали помощ на пострадали работници, пише Монитор.

Строителите се хранели в полеви кухни. Готвачите приготвяли много месни ястия. Това се доказва от скелетите на животни (малък и голям рогат добитък), които са били заклани в голям брой на строителните площадки.

Историците твърдят, че богатите търговци също били заинтересовани от изграждането на пирамидите. Фараонът можел да отпусне добри дарения за земя за участие в процеса на изграждане на гробницата. Не всички работници били равни помежду си. Някои успешно се изкачвали по кариерата: от майстор до бригадир.

 На работниците се плащало не в пари, а в плат (текстилът бил високо ценен).

Наетите строители са били фермери. Те извършвали всякаква работа: транспортирали варовик по реката, занимавали се със строителство в периодите между посяването и събирането на реколтата (в Древен Египет реколтата се събирала три пъти годишно).

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички