Разкриха голяма тайна за Чарлз! Тежките думи на Даяна

В четвъртък се навършиха 26 години от смъртта на принцесата.

Разкриха голяма тайна за Чарлз! Тежките думи на Даяна | StandartNews.com

Появи се нов запис на принцеса Даяна, която говори как британският принц Чарлз – сега крал Чарлз III – е бил разочарован, че имат момче, а не момиче, когато се е родил принц Хари.

Покойната принцеса записа поредица от аудио касети през 90-те години и ги изпрати тайно на автора Андрю Мортън преди смъртта си в автомобилна катастрофа през 1997 г.

Част от записите се чуват за първи път преди документалния филм, който ще излезе следващата година, озаглавен „Даяна: Останалата част от нейната история“.

В четвъртък се навършиха 26 години от смъртта на Даяна.

Ей Би Си се сдобил с касетите, в които Даяна казва, че съпругът й дори не искал да разговаря с мащехата й Рейн Спенсър.

„На кръщенето на Хари Чарлз отиде при мама и каза: „Знаеш ли, че бяхме много разочаровани, защото си мислехме, че ще е момиче“, казва Даяна в записите.

„И мама му се сопна: „Трябва да осъзнаеш какъв късметлия си да имаш дете, което е нормално“, спомня си тя.

Нейният биограф Андрю Мортън каза пред Ей Би Си, че има „трогателност“ в това да чуеш нейния глас и вижданията от първа ръка за монархията, пише БТВ.

„Тя никога не е помисляла нито за секунда, че Камила ще стане кралица, така че имаме много различна гледна точка върху разгръщащата се история“, каза Мортън.

Има общо седем часа ленти. На въпрос дали ще пусне още аудиозаписи, Мортън каза: „Има глобален интерес, но ще трябва да видим какво ще се случи.“, пише Глас.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай