Разкриха огромна драма между велики бг актьори

Реакцията на Коста Цонев за Апостол Карамитев

Разкриха огромна драма между велики бг актьори | StandartNews.com

Изключителни взаимоотношения е имало между двама легендарни български актьори.

Коста Цонев попита дали може да играе в доспехите на Апостол Карамитев в "Сватбите на Йоан-Асен“. Когато разбра за кончината на баща ми, започна да плаче.

И плака целия ден, не можеше да се снима.“ Това каза Момчил Карамитев на прожекцията на документалния филм на Олег Ковачев за другия български сценичен и екранен колос - Коста Цонев. 

Самият наследник на Апостол Карамитев едва удържаше сълзите си. Споменът за срещата на двамата легендарни актьори на снимачната площадка на шедьовъра на Вили Цанков разплака и публиката от всички възрасти в залата.

Коста Цонев освен "алчен за работа“ бил и много самокритичен. "Направо ме съсипа играта на Ицо Финци!“, оплаквал се Цонев. И когато вече мислел, че всичко е изгубено, изневиделица му хрумнало, че неговият персонаж, който си партнира с персонажа на Финци, ще бъде много по-зрелищен, ако в духа на епохата е с превръзка на носа заради сифилис. 

"И се получи! Бях спасен!“, радва се в лентата самият Цонев. По думите на много колеги на Коста Цонев приживе той е бил непримирим към бездарността в изкуството. 

"На едно събрание се изказа, че бездария получават роли, и го уволниха. Изпратиха го за няколко години в театъра в Перник“, спомня си кинокритикът Владимир Игнатовски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи