Разкриха как магнитните бури ни превръщат в екстрасенси

У нас се отприщват всякакви гадателски и други нетрадиционни способности

Разкриха как магнитните бури ни превръщат в екстрасенси | StandartNews.com

При магнитни бури ставаме екстрасенси и у нас се отприщват всякакви гадателски и други нетрадиционни способности. Това твърдят учени от университетите в Манчестър и Лестър, които години наред изследват космическите явления и влиянието им върху хората. Тръгнали от въпроса защо те влияят на едни повече, отколкото на други, а на някои въобще, пише Ретро.бг.

Слънцето е директно отговорно за магнитните бури. Неговите изригвания и коронарни изхвърляния от време на време изкривяват геомагнитното поле, което опасва Земята. Образно казано, огъват магнитните силови линии, които защитават живота на нашата планета. Най-прочутото и зрелищно проявление на тази магнитна защита са северното и южното сияние.

Но това не означава, че всеки път, когато има сияние, има и магнитна буря, която стига до повърхността на Земята. По тази логика магнитната буря трябва да е съсредоточена повече до полюсите, а всъщност тя се усеща по цялата Земя.

Новото е, че британските изследователи свързват чувствителността към магнитните бури с наличието на специални FAD молекули. Едни ги имат в повече, други по-малко. Но те съществуват във всички живи организми и биологични продукти. Освен това те се свързват директно и с шестото чувство у човека.

Изследвания са показвали как екстрасенсите имат наличие на много повече FAD молекули, отколкото останалите хора. Количеството на тези молекули може да се променя и не е константно. Дори покойната ясновидка Вера Кочовска е била изследвана за наличието на такива при визитата си в Япония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай