Разград ще иска 5,3 млн. лв. кредит от Фонд ФЛАГ

Разград ще иска 5,3 млн. лв. кредит от Фонд ФЛАГ | StandartNews.com

1 млн. лв. годишно ще отделя местния бюджет за връщане на заемите на общината

Община Разград ще поиска от Фонд ФЛАГ 5,3 млн.лв. кредит за инвестиционни разходи. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на заявката за заем, организирано в сряда от местната управа.

Средствата ще отидат за покриване на разходите по проект „Зелена и достъпна градска среда в централната част на Разград". Инвестиционната програма, която се изпълнява интензивно в момента, ще се финансира със средства от ОП Регионално развитие. Докато проектът бъде отчетен обаче кметството ще разчита на кредитната линия, за да направи текущите плащания, обясни заместник кметът инж. Любомир Цонев.

Искането на местната администрация е кредитът да бъде разделен на две части. 4,7 млн. лв. които ще бъдат обезпечени с парите, отпуснати от Брюксел, да се издължават към фонда в следващите 14 месеца. 600- те хиляди, които ще се гарантират от общината да имат погасителен срок от три години, гласи предложението на кметския екип.

Разчетите на местните финансисти показват, че в следващите няколко години бюджетът на Разград ще отделя по 1 млн. лв. за обслужване на взети вече кредити. Това е сума, която общинският бюджет може да си позволи и вноските няма да попречат на финансирането на дейностите, за които отговаря местната власт, категоричен бе заместник кметът Любомир Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай