Понеделник,

Районният съд в София получи 3 млн. лв. за ремонт

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Софийският районен съд получава 3 млн.лв. за ремонт на новата сградата на бул. „Цар Борис ІІІ". За целта правителството е осигурило средствата по бюджета на съдебната власт чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

„Осигуряването на средствата ще позволи административното обслужване на физическите и юридическите лица по гражданското правораздаване и държавното съдебно изпълнение да се осъществяват на едно място. Ще бъдат създадени добри условия на труд за 537 служители – магистрати, администрация и държавни съдебни изпълнители. Това ще доведе до по-качествено обслужване на гражданите и спестяване на време на страните в съдебните производства", се казва в съобщението на правителството.

Правителството на ГЕРБ реши да даде на районния съд сградата на бившето ГУСВ (Главно управление на Строителни войски), където съдиите трябваше да се преместят заради недостига на място в настоящатата сграда на СРС. Те получиха и сградата на т.нар. „военно НДК". Ремонтът на бившата сграда на строителни войски трябваше да е приключил още в края на миналата година, а досега за това досега общо са отпуснати 8 млн. лв. Сградата още не е готова, а преди месец съдии и прокурори от СРС заплашиха със стачка заради лошите условия, които не им позволяват нормална работа в настоящата сграда на съда на бул. „Драган Цанков".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички