Районният съд в София получи 3 млн. лв. за ремонт

Районният съд в София получи 3 млн. лв. за ремонт | StandartNews.com

София. Софийският районен съд получава 3 млн.лв. за ремонт на новата сградата на бул. „Цар Борис ІІІ". За целта правителството е осигурило средствата по бюджета на съдебната власт чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

„Осигуряването на средствата ще позволи административното обслужване на физическите и юридическите лица по гражданското правораздаване и държавното съдебно изпълнение да се осъществяват на едно място. Ще бъдат създадени добри условия на труд за 537 служители – магистрати, администрация и държавни съдебни изпълнители. Това ще доведе до по-качествено обслужване на гражданите и спестяване на време на страните в съдебните производства", се казва в съобщението на правителството.

Правителството на ГЕРБ реши да даде на районния съд сградата на бившето ГУСВ (Главно управление на Строителни войски), където съдиите трябваше да се преместят заради недостига на място в настоящатата сграда на СРС. Те получиха и сградата на т.нар. „военно НДК". Ремонтът на бившата сграда на строителни войски трябваше да е приключил още в края на миналата година, а досега за това досега общо са отпуснати 8 млн. лв. Сградата още не е готова, а преди месец съдии и прокурори от СРС заплашиха със стачка заради лошите условия, които не им позволяват нормална работа в настоящата сграда на съда на бул. „Драган Цанков".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай