Понеделник,

Рашидов уволни директора на Музикалния театър

От: Администратор -
A
A
A

Министърът на културата Вежди Рашидов е уволнил директора на Музикалния театър в София Марио Николов, съобщиха от Министерство на културата.

От ведомството уточняват, че Николов е уволнен заради „извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина".

Проверки на ведомството установили, че докато е бил в болнични от 1 до 20 юни 2015 г. за домашно лечение, Марио Николов участвал в подготовка и представяне на спектакли в Театър за опера и балет „Олег Дановски" в град Констанца в Румъния. След това той продължил да представя и други болнични листове.

Проверката е установила и други нарушения на трудовата дисциплина, посочват от министерството. Между тях са неизпълнение на правилата за прилагане на делегирани бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразход на утвърдения бюджет на Музикалния театър за 2014 г. и през 2015 г.

„Тези действия на Марио Николов са довели до неконтролиран преразход и недостиг на бюджетни средства за издръжка на културния институт", посочват още от Министерство на културата.

Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена бившата заместник-директорка Марияна Арсенова.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички