Путин си поръча герой в "Лека нощ, деца"

Путин си поръча герой в "Лека нощ, деца" | StandartNews.com

Руският президент настоявал за тигърче в анимацията

Владимир Путин се оказа любител на детските предавания - и то до степен, в която сам си поръчва героите. Оказа се, че нов анимационен герой е влязъл в руското "Лека нощ, деца" именно по идея на президента.

Става въпрос за тигърче на име Мура, което се присъединило към останали четири животни след заръката на Путин. "Имаше много идеи - за вълче, маймунка и жираф, може би дори за конче. След разговор с президента решихме обаче да бъде тигърче. Моля ви да обичате и да се грижите за живия прототип на нашия герой. Характерът на Мура е бурен, избухлив, но иначе е добър и при нас винаги ще побеждава приятелството", заяви шефът на телевизионната компания "Класс!", която прави детското, Александър Митрошенков.

Руският президент е отдавна известен с любовта си към раираните хищници. През лятото на 2013 г. по негова идея бе създаден специален фонд "Амурски тигър", който да се грижи за съхраняването и опазването на редките екземпляри. А тази пролет Путин пусна на свобода три малки тигърчета, които бяха подготвени за живот в дивата природа в специален резерват в Далечния изток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай