Кой е той? Путин имал два вида двойници

Ето по какво се различава истинският държавен глава на Русия

Кой е той? Путин имал два вида двойници | StandartNews.com

За много известни лидери и диктарори се е знаело, че имат двойници. 

Отдавна се говори и че издирваният от Трибунала в Хага руски президент Владимир Путин използва двойници, които изпраща на различни събития и при лични срещи с не толкова важни политически и обществени фигури.  

Руският президент има най-малко два типа двойници: на единия е позволено да говори, докато другият е длъжен да мълчи. Освен това двойниците се различават от оригинала по формата на ушите, носа и други особености, които трудно могат да бъдат фалшифицирани. Това пише германското издание Bild в опит да обобщи в какви случаи руският президент използва своите копия и защо. Отличителни черти на двойниците на Путин: брадичка (изпъкнала или скосена); устни (различават се по пълнотата); нос (изпъкнал или леко чип); клепачи (надвиснали или не); уши (с различен лоб, наличие или липса на гънки в основата, различно разстояние между очите и ушите); ръст (истинският Путин носи ръчно изработени обувки със специално повдигната пета).

Истинският Владимир Путин се среща с руски министри в Кремъл и също така приема важни гости като китайския лидер Си Дзинпин. За по-малко влиятелните политици той използва двойниците си.

Според изданието именно двойник на Путин посети университета "Ломоносов" в Москва, където разговаря със студенти, въпреки риска от убийство с контактна отрова. Двойникът се издаде по увисналата горна устна и обикновени обувки без повдигната пета. Пак той присъства и на погребението на бившия президент на Република Башкортостан в Уфа на 13 януари и дори даде кратко интервю за местната телевизия на летището.

Не този, а различен двойник на Путин обаче бе използван при "посещението" на руския президент в окупирания от Русия Мариупол на 19 март. Анализаторите веднага отбелязаха скосената му брадичка, която силно се отличава от оригинала, и старомодната прическа с кичури коса на тила. Мястото беше твърде опасно за истинския президент на Руската федерация, за да отиде той лично в унищожения от руските сили град.

Кой беше в Украйна - Путин или двойникът му? 

Същият двойник очевидно е посетил и окупираните части на Херсонска и Луганска област. 

За същото намекна и председателят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов като припомни всеизвестния факт, че за да се срещнат с истинския Путин, на неговите гости в Кремъл се налага да стоят под карантина две седмици предварително и да спазват дистанция от поне 18 метра по време на разговора си с него, докато двойникът в окупираните райони на Украйна на разпространеното видео разговаряше с хората на съвсем близко разстояние.

/Actualno.com/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай