Пуснаха телефон със защита от подслушване

Устройството не може да бъде хакнато, конфиденциалността е гарантирана, ако говорите в група, уверяват от руската корпорация "Ростех"

Пуснаха телефон със защита от подслушване | StandartNews.com

В Русия започнаха масови продажби на телефон с криптозащита "Круиз-К", която предпазва от подслушване, съобщи държавната корпорация „Ростех“, цитирана от РИА Новости.

Телефонът се произвежда серийно от концерна „Автоматика“. Апаратът може да се поръча, но не от частно лице, а от фирма, уточняват от „Ростех“.

От компанията обясняват, че устройството е оборудвано с операционна система по собствен дизайн, която е ограничена за целите на информационната сигурност.

„За техническите подробности не можем да разкажем, тъй като информацията е конфиденциална. Благодарение на ноу-хауто на разработчиците от концерна „Автоматика“, устройството не може да бъде хакнато и подслушвано“, уточняват от „Ростех“.

Собственикът на такъв апарат може да бъде абсолютно спокоен за своите позвънявания, ако контактът е също с притежател на такъв телефон. Възможният брой устройства в една IP-мрежа е 1000.

"Круиз-К" има сертификат от Федералната служба за сигурност на Русия за съответствие с изискванията към средствата на криптографическа защита при предаването на конфиденциална информация.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай