Вторник,

Пускат полети Варна - Доха през 2017-та

От: Администратор -
A
A
A

За първи път в Катар предстои мащабно отбелязване на националния празник на България Трети март. Ще се състои прием, на който са поканени целият дипломатически корпус, представители на българската общност и търговски представители. Ще съчетаем националния празник с отбелязването на първи март, обясни посланикът ни в Катар Метин Казак в интервю за "Преди всички".

Българите в Катар са около 450 души, но броят им се увеличава заради наемането на работна ръка от цял свят, включително от Източна Европа. Катар е своеобразна строителна площадка в подготовката на страната за домакинството на Световното първенство по футбол през 2022 година, подчерта посланикът и посочи, че българските компании и специалисти могат да се включат в тези мащабни инфраструктурни проекти.

Казак заяви, че приоритет за тази година е традиционни български продукти да получат достъп до катарския пазар. Работи се и за директна самолетна връзка Доха – Варна за следващия летен сезон.

С изграждането на проектите за интерконекторните газови връзки с Турция и Гърция възможността България да диверсифицира доставките си на природен газ и конкретно от Катар добива по-реални изражения, коментира още дипломатът.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички