Пускат камери зад барикадите

Пускат камери зад барикадите | StandartNews.com

София. Да пуснем или не камери в Алма матер - тази дилема бистриха в понеделник вечер "окупаторите" на СУ. От арабската "Ал Джазира" ги потърсили с идеята да правят филм за протеста. След задълбочени дебати студентите решиха да пуснат и бг телевизии - БНТ1, bTV и Нова ТВ, които да покажат революцията отвътре.

Младежи дискутираха и дали да не подсилят барикадите на входовете на СУ, както и няма ли да е по-лесно да качат списъка с лицата, които допускат в Ректората, в нета - като срещу всяко име да има GSM и снимка, за да няма обърквания и опашки по входовете. Студентите не стигнаха до консенсус и дали да има концерт пред библиотеката в двора. Идеята дойде от радио "Тангра мега рок", които искат да дадат рамо на каузата им. Решението в крайна сметка бе: "Не е уместно да правим такива концерти преди победата!"

"Стандарт" научи и че нощните патрули, които охраняват двора на СУ, си комуникират с тайни сигнали. Две свирвания значат: "Всичко е ОК", едно продължително надуване на свирката е аларма за провокатори, които искат да пробият блокадата.

Кухнята е в зала 292

292 е аудиторията, в която окупаторите закусват, обядват и вечерят. Там складират хляб, лютеница, пастет, сирене, колбаси, прясно и кисело мляко, както и всякакви сладкиши и плодове. Загрижени баби дори им носят домашно приготвени баници и кексове. Освен вода, кола и сокове, се пият енергийни напитки, чайове и топъл шоколад. В същата стая се намира и един отрупан с лекарства рафт, до който имат достъп всички студенти. Всеки спи където намери, по пейки, столове, дори и на земята, видя "Стандарт". Някои от студентите дори си имат печки от типа "духалки", защото одеялата не стигат, а нощите в Алма матер са студени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай