Пускат на пазара лимузината на Путин 

Цените на Aurus Senat Limousine L700 и седана Aurus Senat S600 ще бъдат обявени на автосалона в Женева 

Пускат на пазара лимузината на Путин  | StandartNews.com

Лимузината на руския президент Владимир Путин ще бъде пусната за продажба.  Руските автомобилни дилъри започнаха да приемат предварителни поръчки за Aurus Senat Limousine L700 и седана Aurus Senat S600. 

"Аурус" бе показана пред публика за първи път в деня на встъпването в длъжност на президента Владимир Путин за четвърти мандат през май 2018 година. Тя беше разработена специално по поръчка на Кремъл, а в проекта, наречен "Кортеж" бяха вложени 12 милиарда рубли.

Цената на колите се очаква да е от порядъка на 10-12 млн. рубли, като официалните цени ще бъдат обявени след Автомобилния салон в Женева, където колата ще бъде показана, съобщава Нюз.ру, цитирана от economic.bg.

По-рано министърът на промишлеността и търговията Дени Мантуров заяви, че Aurus ще бъде по-евтин от конкурентите си - Bentley и Rolls-Royce.

До 2020 г. автомобилите ще се произвеждат в съоръженията на московския ФГУП "НАМИ". Максималният производствен обем е до 150 единици годишно. След това масовото производство на автомобили ще бъде пуснато на автомобилния завод Sollers в Елабуга. Очаква се компанията да произвежда до пет хиляди Aurus годишно.

Световната премиера на лимузината ще е на изложението IDEX в Обединените арабски емирства, което ще се проведе от 17 до 21 март. Именно в ОАЕ Министерството на промишлеността и търговията планира да започне производството на двата модела.

Преди това беше обявено, че европейската премиера на марката Aurus ще е на автомобилното изложение в Женева през март.

Автомобилите ще бъдат оборудвани с хибриден двигател, базиран на 4,4-литров бензинов агрегат (V8) с капацитет от 600 к.с.

Колата вече е тествана и от руския премиер Дмитрий Медведев. Той отиде с нея на рождественската служба в катедралата Христос Спасител, припомня Нюз.ру.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай